Save the rhythm of the night!

Als het aan het kabinet ligt blijven de clubs en nightlife bedrijven tot tenminste 1 september 2020 gesloten. Dit is een desastreus besluit voor bezoekers, medewerkers en ondernemers in deze sector. Daarom werd het Nachtbelang opgericht als collectieve actiegroep om het nachtleven zo snel mogelijk geopend te krijgen.

 

Uiteraard moet de heropening op een veilige en verantwoorde manier gebeuren. Samen met de KHN en Horeca Brains is een zorgvuldig en weloverwogen protocol ontwikkelt om een heropening op 1 augustus a.s. mogelijk te maken. Als de bedrijven in deze sector niet eerder kunnen openen, vallen veel bedrijven om en gaan banen verloren.

 

Waarom moeten clubs & nightlife bedrijven eerder open?

Clubs & nightlife bedrijven spelen een zeer belangrijke rol in de samenleving. Zij voorzien in de behoefte aan sociale contacten, vriendschap, liefde en een gevoel van verbondenheid met anderen. Die behoefte is door de coronacrisis niet verdwenen, maar juist groter dan ooit. Als alternatief voor illegale (huis)feesten kunnen clubs & nightlife bedrijven een veilige locatie bieden waar toezicht wordt gehouden. Zeker onder jongeren slaat momenteel de verveling toe en grenzen worden opgezocht en overschreden. Onverantwoorde samenkomsten binnen 1,5 meter van elkaar, excessief drugsgebruik, gevaarlijke challenges en misdragingen in de buurt worden steeds vaker gesignaleerd. Clubs & nightlife bedrijven kunnen veiligheid voor deze doelgroep bieden.

 

Hoe kan de veiligheid gegarandeerd worden?

Clubs & nightlife-ondernemers zijn als geen ander gewend om te werken met crowd management, een strikt deurbeleid en toezicht op de gasten. Er is een protocol opgesteld voor een veilige heropening. Net als in de luchtvaartbranche, wordt het risico op besmetting door juiste ventilatie en strikte hygiënemaatregelen beperkt. Uiteraard zullen bezoekers worden gescand, worden er gezondheidschecks uitgevoerd en contactgegevens bijgehouden zodat zij te traceren zijn bij een eventuele besmetting.

 

Meer informatie over collectief het Nachtbelang vind je op https://nachtbelang.nl/

 

#Savethenight! Heropen de clubs & nightlifebedrijven per 1 augustus!

 

 

Deel dit artikel